Tiszaföldvár | Városi | Galéria - beta 1.0

Városi Galéria

Lipka Andrásné


„A szépség mindenhol ott van, nem rajtunk múlik, hogy nem látjuk meg.” – Rodin –

Lipka Andrásné vagyok, s immár több mint 30 éve tiszaföldvári lakosként élek. 1963-ban születtem jászladányi lakosként. Általános iskolai tanulmányaimat ott végeztem, s szerettem be a rajzolásba, festésbe. Több, iskolák közötti rajzversenyt is nyertem „alkotásaimmal.”

Később a tiszaföldvári Hajnóczy József Óvónőképző Szakközépiskolában gyarapíthattam tovább képzőművészeti ismereteimet Jeszenyi Mihályné, Rózsika néni irányításával.

Mindennapi munkám során az óvodában a mai napig is nagy hasznát veszem a sokféle technikának, ismeretnek.
Az induló Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesületbe is Rózsika néni invitált, így alapító tagként csatlakoztam egy új lendületű, alkotni vágyó csapathoz. Segítettem egy álom valóra válásában, a Városi Galéria megalkotásában.

Mindemellett töretlen lendülettel szívtam minden ismeretet a festési eljárások, eszközök, technikák, szemléletmódok terén. A kezdeti próbálkozásokban és az álmaim megvalósításában nagy segítségemre van a családom, a férjem és két felnőtt lányom. Köszönöm támogatásukat!

Az egyesület időközben átszerveződött és így 2010-től én lettem az elnök. Ez a titulus nagy kihívást jelent számomra, sokfelé kell megfelelni, bizonyítani, menedzselni a tagokat és a Galériát, szervezni a kiállításokat, táborokat, továbbképzéseket és természetesen a fenntartáshoz szükséges anyagiakat megteremteni támogatók segítségével.

Jó érzés, amikor az egyesület tagjai egy emberként áll mellettem és együtt lehetünk büszkék az egyéni és a csoportban elért eredményeinkre.

Úgy gondolom, hogy pályám során rengeteg élményben volt részem, ezeket próbálom levetíteni a vászonra, megmutatva a művészetszerető közönségnek a szememmel látott csodákat. Nagyon szeretek elidőzni a természeti szépségek mellett, így képeim is a legtöbbször ezeket a témákat ölelik át.

Kedvelem a pasztell és olajfestészetet, de próbálkoztam már akrillal és akvarellel is. Szeretem a megmérettetést, így én is pályázok minden évben a Tisza-táji és a Szolnok megyei tárlatra, ahol már több zsűrizett alkotásom is született.

Alkotásaimmal bemutatkoztam Szolnokon, Kengyelen, Gödöllőn, Budapesten és rendszeresen a munkahelyemen a Vadárvácska Óvodában és a Városi Galériában is.

„Az öröm megtöbbszöröződik, ha barátokkal lehet megosztani” – Salvatore -

Üdvözlettel: Lipka Andrásné (Meggyes Zsuzsanna)

A művész alkotásai